Over Zout & Hout

Hoe het begon

Zout & Hout begint met een liefdesverhaal. De liefde voor mijn man bracht mij naar een prachtige oase, midden in de woestijn van Egypte. Het is in deze oase dat ik de meest prachtige zoutlampen met de hand vervaardigd zag worden. Wat een kunstwerken. Ik was op slag verliefd en dacht: deze lampen verdienen een groter publiek. Deze lampen zijn gemaakt om te shinen in woonkamers, slaapkamers, massage- en yogasalons, in wachtkamers, op kantoren en op nog meer fijne plekken.

Het idee van Zout & Hout was geboren. We besloten om deze “pieces of art” te gaan inkopen en te importeren naar Nederland. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk ging de eerste zending in 2023 op transport naar Nederland. We lieten de zoutlampen fotograferen,  maakten deze webshop en hopen nu van harte dat jullie deze lampen net zo mooi vinden als wij.

Over de lampen

Met een zoutlamp van Zout & Hout haal je een uniek stukje vakmanschap in huis. De zoutlampen worden namelijk stuk voor stuk met de hand vervaardigd, met technieken die teruggaan tot vorige generaties. Het vakmanschap is overgedragen van vader op zoon en is daarmee een echte familie ambacht geworden. Sommige lampen zijn voornamelijk van zout, andere lampen een combinatie van zout en hout. Meestal betreft dit hout van olijfbomen of van dadelbomen. De lampen zijn perfect door imperfecties: geen lamp is volledig identiek qua vorm, grootte en details. Wat de lampen zo uniek maakt is dat ze in de prachtigste vormen worden gemaakt, waardoor je niet alleen een lamp, maar een heus kunstobject in huis haalt.

Helende werking

Zoutlampen staan bekend om hun helende en zuiverende werking. Wetenschappelijk is het bewezen dat zout de lucht reinigt en het zout negatieve ionen afgeeft. Zoutlampen hebben daardoor vaak een zeer positief effect op personen met luchtwegenklachten, zoals astma of allergieën. Elektronische apparaten (ook WIFI) stralen positieve ionen uit, welke zorgen voor een toename van gezondheidsklachten.  Een zoutlamp is in staat om met zijn negatieve ionen deze ongezonde positieve ionen te balanceren, waardoor het evenwicht in de ruimte wordt hersteld. De negatieve ionen van zoutlampen zorgen daarnaast ook nog voor een hogere concentratie zuurstof in het bloed, wat een positief effect heeft op de spijsvertering, de stofwisseling en de organen. Ten slotte is het zachte, sfeervolle licht van een zoutlamp goed voor de ogen en het algemene welzijn. Kortom, met een zoutlamp van Zout & Hout combineer je het esthetische met effectieve gezondheidsbevordering. Welke zoutlamp straalt er binnenkort bij jou?

Houtsnijwerk

Naast zoutlampen worden er ook handgemaakte en dus unieke houten schalen gemaakt, die wij ook geïmporteerd hebben en te koop aanbieden. Hiervoor wordt vaak olijfboomhout gebruikt, maar we hebben ook een mooie schaal in de collectie van abrikozenboomhout. In de toekomst hopen wij onze collectie uit te breiden met nog meer unieke, lokale producten. 

Liefdadigheid

Met jouw aankoop steun je de lokale economie, omdat jouw bestelling werkgelegenheid creëert én omdat Zout & Hout een deel van haar winst uitgeeft als liefdadigheid in deze oase in Egypte. Er is hier veel armoede, veel zieken die geen medicatie kunnen betalen en zijn er veel weduwen en weeskinderen. Wij willen met Zout & Hout graag een maatschappelijke bijdrage leveren aan deze bijzondere gemeenschap. 

Bestellen en verzenden

Bestellen is mogelijk via de webshop. Na het ontvangen van je bestelling gaan we jouw bestelling zo snel mogelijk zorgvuldig inpakken voor verzending. De verzendkosten bedragen €7,95 per bestelling tot 6,5 kg. Bij zwaardere bestellingen versturen wij je bestelling in meerdere dozen en wijken de verzendkosten af. Dit wijst zichzelf in het bestelproces. Wij streven ernaar om jouw bestelde producten zo snel mogelijk bij jou te laten bezorgen, maar uiterlijk binnen 5 werkdagen na het plaatsen van je bestelling. Indien dit onverhoopt niet mogelijk is dan ontvang je hierover van ons een bericht. In het kader van duurzaamheid ontvang je jouw bestelling in een hergebruikte doos, indien voorradig. Met het plaatsen van je bestelling ga je akkoord met onze algemene voorwaarden, welke hier te lezen zijn.